‘Misschien wel het aardigste boekje rond het (kinderboekenweek)thema bedacht’

zo is het maar net!

tedvanlieshout.nu

BB4-omslag-WEBJaapLeest heeft een fijne bespreking van Boer Boris wil geen feest!:

“De vierde Boer Boris alweer en ik had nog zo gezegd dat ik een nieuw deeltje niet meer ging bespreken. Maar ja, het is bijna Kinderboekenweek, het is feest en die Van Lieshout en Hopman hebben misschien wel het aardigste boekje rond het thema bedacht. Ted van Lieshout kan rond zo’n thema natuurlijk alleen een boek maken met in de titel ‘geen feest’. Je bent tegendraads of niet tenslotte. Een heerlijk uitgewerkte invalshoek, alleen in de eerste twee versjes al, die ik van een ontroerende schoonheid vind. Het zusje van Boer Boris wil een welkomstfeestje voor het pasgeboren worteltje geven. ‘Het is heel lief oranje en het is nog heel erg klein. Wie van de grote wortels zou nou toch de mama zijn?’. Boer Boris vindt het geen reden voor een feest want: ‘Er zijn al honderdduizend keer…

View original post 164 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s