Relaas van de thuisisolatie van een boekhandelaar (6): Judith Schalansky

Na de ochtendrituelen met collega’s besproken hoe we morgen het loket gaan openen. Twee collega’s hebben in de middag de kassa en betaal infra aangepast, we hebben een bericht geplaatst op onze site en Facebook en een manier gevonden om de handschoenen die ik thuis heb naar de winkel te krijgen. Morgen staat het ook in de DWDD nieuwsbrief die verzonden wordt na het allerlaatste boekenpanel. Wie weet wat voor moois zij uit de hoge hoed toveren!! We kunnen best wat inspiratie gebruiken!

De aangescherpte maatregelen van de regering bevestigen onze keuze om een loketwinkel te worden, omdat het in onze winkel niet mogelijk is echt afstand te bewaren. Mijn collega’s hebben dapper het gedrang ondergaan, maar dít kan niet langer. Zowel hún gezondheid als die van de klanten is in het geding.

Beetje bij beetje worden de maatregelen strenger, de stap van vandaag is vast niet de laatste. Wanneer de IC capaciteit in het geding komt, dan krijgen we een nieuwe werkelijkheid. Vooralsnog hollen we achter de ontwikkelingen in Italië en Spanje aan. Toch straalt Rutte nog steeds uit dat hij “in control” is. Ik ben geen Rutte-fan, maar hoop zo erg dat ie gelijk heeft hierin!
downloadNa al het aandringen van de regering snap ik één opmerking niet: jeugd hou je aan de afstand van anderhalve meter want je mag anderen niet besmetten, kleine kinderen mogen wel met elkaar spelen. Hoezo dan?

Ik kom gister en vandaag niet echt tot lezen, ben te onrustig in m’n hoofd. Eigenlijk is dat ieder jaar wel hetzelfde rond deze datum. Begonnen aan Judith Schalansky’s Inventaris van enkele verliezen, maar dat lukt helemaal niet. Gewoon maar laten gaan weer. Het liedje dat bij deze dagen hoort is Ga maar vast vooruit van Frederique Spigt, van het album Droom uit 2000, maar ik heb er vandaag niet naar geluisterd. Vandaag wel Miles, Miles Davis. Twee van zijn prachtige albums: Kind of blue en Ascenceur pour l’échafaud

Oorspronkelijke titel Verzeignis einiger Verluste, vertaald door Goverdien Hauth-Grubben, uitgegeven door Meridiaan, Amersfoort 2020
Bestel hier

Luister hier Ga maar vast vooruit
Luister hier Kind of blue
Luister hier Ascenceur pour l’échafaud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s