Relaas van de thuisisolatie van een boekhandelaar (77): Dimitri Verhulst

Aftellen: -14

Ik blijf optimistisch, over twee weken ga ik weer aan de slag! Dan moeten er niet te veel superspread evenementen (zoals Maurice Hond ze voor mij als eerste noemde) komen zoals in die kroeg in Brabant waar men de polonaise gisteren wel een goed idee vond. Deskundigen vinden dat niet van de manifestatie op De Dam, genoeg frisse lucht en mondkapjes. Binnen twee weken weten we het. Ik vond het achteraf gezien ook niet sneu voor dochterlief die wel naar die manifestatie wilde maar door andere verplichtingen niet kon.

In El Salvador overlijden er nog steeds meer mensen door het geweld van bendes, politie en militairen dan door covid-19. Het parlement wil de noodtoestand niet verlengen en de economie weer opstarten. Er zijn nu rond de 2500 besmettingen en 45 doden. Ook hier het duivels dilemma: bescherm je mensen tegen het virus en laat je ze doodhongeren, of laat je iedereen weer aan de slag gaan met alle risico’s van dien? Wat de regering verder aan het geweld gaat doen is erg onzeker, de president, die zich totaal anders voordeed dan hij zich nu ontpopt, zegt veel, maar doet weinig op dit gebied.

Deibert Frans Roman Guzmán is voor zover ik weet de enige voetbal international die bezweken is aan covid-19. De Boliviaanse speler van het nationale team woonde samen met zijn vader en oom, die ook aan covid-19 overleden zijn.  

Mattis had zich teruggetrokken op het platteland aan een meer en verlangde verder niets meer. Als hij op een dag Elma tegenkomt op het meer, in het meer, dan is het einde zoek. Hij moet haar veroveren, wat aardig lukt, maar hij moet ook haar overleden man vernietigen en daar gaat Mattis behoorlijk ver in. Hij slaagt er wonderwel Elma haar man te doen vergeten, totdat … Intrigerend boek van Dimitri Verhulst, dicht op de huid geschreven en je kan makkelijk meegaan met de niet alledaagsheid van de gebeurtenissen. Aanradertje!
Bestel hier De pruimenpluk door Dimitri Verhulst, uitgegeven door Pluim, Amsterdam, juni 2019

Toch nog maar een keer miss Nina Simone, nu met twee aanklachten, in het licht van de onrust die er nu op veel plaatsen is. Gister heeft Femke niet ingegrepen bij de demonstratie toen er te veel mensen De Dam instroomden. Ze krijgt nu heel rechts Nederland over zich heen. Ik denk dat ze een oprecht integere afweging heeft gemaakt. Als we rellen hadden gekregen was het hek helemaal van de spreekwoordelijke dam geweest. Moeilijk en dubbel.
Een paar dagen geleden had ik het al over Strange fruit (aflevering 75), vandaag zet ik daar Mississipi goddam! naast dat Simone schreef kort na de moord op Medgar Evers op 12 juni 1963, 57 jaar vóór de moord op George Floyd.

One thought on “Relaas van de thuisisolatie van een boekhandelaar (77): Dimitri Verhulst

  1. Pingback: Salvador | Denis blogt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s