BLM

Ik lees vanmorgen in De Groene Amsterdammer van deze week dat er ook in Spanje sprake is van politiegeweld tegen minderheden. In dit geval over een Roma die zich in zijn cel zou hebben opgehangen na zijn gewelddadige arrestatie op het strand waar hij ruzie had met iemand. Er is geen golf van protest ontstaan. In een andere zaak werd een jeugdgevangene gedood door een nekklem is op bewakingscamera’s te zien.

Marta Rosique

Toen Marta Rosique van de linkse Catalaanse republikeinen in een commissie vergadering opmerkte dat ook in Spanje de politie doodt uit racisme, moesten haar onjuiste en beledigende woorden geschrapt worden uit de handelingen, dicteerde voorzitter Patxi Lopez (PSOE). Ook de opmerking dat ze de volgende keer met bewijzen zou komen moesten uit de handelingen geschrapt worden. Ongehoord in een democratie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s