Juni

Vandaag verschijnt Licht in de tunnel van Marc de Hond, ik denk dat je dat nu al het boek van de maand juni mag noemen. Het boek is een onderdeel van het zorgvuldig geregisseerde afscheid van de door kanker gevelde Marc. Emotioneel, tranentrekkend en volop in de belangstelling.

Een dag of tien eerder verscheen Alfabet van Charlotte Dematons en ik denk dat je dat met een gerust hart nu al het boek van het jaar mag noemen. Dematons heeft er iets van drie jaar aan gewerkt in het is nog mooier geworden dan De gele ballon en Nederland. Zoekboek en letterleerboek avant la lettre. Een letterleerboek zonder letters, nou ja, nagenoeg zonder letters. Een boek waar net zoveel in staat als in de studio van Charlotte zelf. Een boek waar je na jaren nog steeds iets nieuws in gaat ontdekken, ook al is er een app bij die je laat zien wat wat is. Het zou Charlote Dematons niet zijn als er niet nog meer inzit, aan zinnen, grapjes, verborgen betekenissen en beeldgrappen.

Juni, een mooie eerste post-coronaboekenmaand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s