De onzichtbaren

Nou, je woont met je gezin op een eiland, daar kan je toch geen boek over vol schrijven? De Noor Roy Jacobsen kan dat wel en nog heel boeiend ook! Hij kruipt in de huid van Hans en later van Hans’ dochter en op het einde in dat van zijn neef. Jacobsen beschrijft een microgemeenschap met tradities en met een verbinding met ander eilanden voor de Noorse kust. Over de strijd tussen generaties, over het niet gezegde, over de zee of de akker, over het echte leven dus. Daarom ook over de dood, over vooruitgang en de weerstand die dat oproept, over vanzelfsprekende zorg. Veel verrassende wendingen maken het ook nog spannend.

Heel mooi, een aanrader.

Bestel hier De onzichtbaren, oorspronkelijke titel De unsynlige, vertaald uit het Noors door Paula Stevens, uitgegeven door De Bezige Bij, Amsterdam, juni 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s