Lieg met mij

De Bezige Bij noemt het boek Lieg met mij van Philippe Besson een roman, ik zou het eerder autofictie of een memoir noemen. De hoofdpersoon is Philippe en het boek beschrijft de paar maanden van hevige verliefdheid en liefde tussen twee zeventienjarige jongens in de laatste klas van de middelbare school in 1984. Ze ontmoeten elkaar in het geniep hebben seks en praten niet zo heel veel. Meteen na school verliezen ze elkaar uit het oog. Thomas gaat naar zijn familie in Lugo, Philippe gaat studeren. Ze komen uit andere werelden en vervolgen hun leven in andere werelden.

In 2007 ontmoet Philippe iemand die als twee druppels water op Thomas lijkt. Het blijkt zijn zoon Lucas te zijn. Heel kort verhaalt Lucas over het leven van Thomas. In 2016 ontmoeten ze elkaar weer, vertelt Lucas de rest van het verhaal en geeft hem een brief.

Prachtig geschreven, met gevoel, zonder dramatisch te willen zijn. Hoe een prille liefde ruim dertig jaar later nog steeds een liefde blijkt.

Bestel hier Lieg met mij door Philippe Besson, oorspronkelijke titel Arrête avec tes mensonges, vertaald door Martine Woudt, uitgegeven door De Bezige Bij, Amsterdam, mei 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s