Frida!!!

388

Als ik deze week een dochter zou hebben gekregen zou ik haar Frida hebben genoemd! Wat een feest.

Eerst heb ik de film Frida gezien, eindelijk en dankzij mijn zaterdagcollega. Zowel zondag als maandag heb ik ervan genoten, ook al is de film te romantisch vergeleken met het levensverhaal van Frida Kahlo. Er moet ook een documentaire zijn, die wil ik graag nog zien. Ik draai al de hele week Chavela Vargas, vooral vaak La Llorona dat ook in de film zit. Bovendien was Chavela een geliefde van Frida!

Vandaag was daar het nieuwe boek van Frida over haar schoonvader. Meteen uitgelezen, meteen weer herkend waarom ik haar boeken zo heerlijk vind om te lezen. Toch was dit boek anders. Het gaat over een man die zich ongemakkelijk voelde in het huis van zijn vrouw ’s familie, net als Frida Vogels zelf dat altijd heeft gehad in het huis van haar schoonmoeder.  Dat schept een band en die band hadden ze, langzaam en moeizaam, ook ontwikkeld. Het boek is denk ik grotendeels in de jaren zeventig van de vorige eeuw geschreven en wellicht een opmaat naar de uitgave van haar verdere dagboeken, waarvan we het laatste deel, 1977-1978, in 2014 toebedeeld kregen.

Zo jammer dat Van Oorschot de dagboeken uit druk laat lopen. Maak er POD ‘s van!

Bestel hier De vader van Artenio, door Frida Vogels, uitgegeven door Van Oorschot, Amsterdam, 9 juli 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s