Stil

In Amsterdam en omgeving is er nooit een coronacrisis geweest. De snelwegen zijn overvol, de vliegtuigen razen door de lucht en op de Wallen, De Dam en de Kalverstraat kan je over de hoofden lopen. Er zijn rolkoffertjes met toeristen, net als er stapeltjes Amsterdammers in het vliegtuig zijn gestapt naar de Middellandse Zee. Het aantal besmettingen is relatief laag, maar neemt langzaamaan weer toe. De WHO waarschuwt voor hernieuwde uitbraken.

Ik ben sombermans en zie het niet zo positief als veel van mijn stadgenoten. Wat dat betreft kan ik naast Theodor Holman gaan zitten. Ik werk weer, de risico’s zijn veel kleiner. We ventileren in de winkel wanneer het kan. De deur staat altijd open. In mijn boekverkopersenthousiasme sta ik vaak te dicht bij een klant. Sommige klanten komen ook zelf te dichtbij, ondanks de pijlen, strepen, borden. Ondanks het credo van de overheid: anderhalve meter.

Met dochterlief houd ik nog wel afstand, maar ook minder dan eerst. Oma’s in de winkel hebben hun kleinkinderen weer gezien. Niet op schoot, niet knuffelen, maar wel in huis, wel aan de wandel. Ik denk aan een reisje naar mijn kleinkinderen.
Zondag had ik een beetje een schrale keel en moest regelmatig kuchen. Tis niks, maar onbewust denk je toch … Maandag was er niets meer, maar wel een beetje een loopneus. Dinsdag nix.

Ik heb me niet laten testen, daar was ook niet echt een aanleiding voor.

Vrijdag komt zoon#4’s lief weer terug uit Paraguay. Zij heeft het virus gehad, zonder symptomen. Zoonlief heeft het waarschijnlijk ook gehad, had in die periode wat vage klachten.

Uit een Engels onderzoek is gebleken dat je als je het virus hebt gehad maar kort immuun bent. Hoe zwaarder je het te verduren hebt gehad des temeer antilichamen je hebt aangemaakt, maar dat duurt ook hooguit een jaar. Zoon#4 en zijn lief kunnen dus ook gewoon besmettelijk zijn. Mijn dappere collega’s die waarschijnlijk covid-19 hebben gehad kunnen gewoon besmettelijk zijn.

Ben je dan een hypochonder? Dacht het niet!

Stil is het niet meer, ook niet in mijn hoofd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s