Amália

Het is dit jaar honderd jaar geleden dat Amália werd geboren. Dat zou groots gevierd worden in Lissabon, maar ja, Corona.

Daarom werden er op 8 en 9 september in de Mouraria en in Alfama balkonconcerten gehouden: “Cantar Amália à janela” waar respectievelijk Conceição Ribeiro en Felipa Cardoso begeleid door traditionele gitaarmuziek fado’s van Amália en marchas van Lissabon ten gehore brachten. Ook die marchas waren namelijk dit jaar niet doorgegaan.

Begin oktober is er in aangepaste vorm wel de zevende editie van Santa Casa Alfama, geheel geweid deze keer aan de fado van Amália Rodrigues. Op dat festival zingen in ieder geval Mariza en Gisela João! De grote podia zijn in de open lucht.

Ik sla dit jaar nog maar even over, maar hoop toch bij een van de toekomstige edities te kunnen zijn.

Felipa Cardoso

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s