574 jaar

Er zijn van die momenten dat je beter niet kan nadenken. Carole King’s Tapestry keihard op de koptelefoon en het leukste sinterklaasboek in 574 jaar lezen! Een sinterklaasverhaal uit 1968 door, wie anders, Annie Schmidt, dat voor de derde of vierde keer is uitgegeven. Nu met heerlijke illustraties van Noëlle Smit, eigentijds, met een gewone piet. Uiteraard is de tekst ook bewerkt voor deze editie, al staat dat nergens. De ongetwijfeld Zwarte Piet van 1968 is nu een gewone piet. Het verhaal is er niet minder briljant om, tijdloos, geniaal.

In het kort:

Sint en piet zijn met de boot onderweg naar Nederland, piet moppert over de ondankbare kinderen die alleen maar geïnteresseerd zijn in de pakjes, ze lijden schipbreuk, worden opgepikt door een Franse vissersboot en komen anoniem aan in Nederland. Niemand herkent ze, ze stinken ook nog eens naar vis! Maar de kinderen herkennen sint en piet natuurlijk wel. Ze brengen eten, drinken, pakjes, piet- en sintkleding en nu herkennen de volwassenen hen natuurlijk ook. Feest! Het was De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar!

De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar door Annie Schmidt, geïllustreerd door Noëlle Smit, uitgegeven door Querido, Amsterdam 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s