Het licht aan het einde van de loop

De ondertitel Autobiografie van een kogel geeft meteen aan waar we het hier over hebben: een verhaal vertelt uit het perspectief van een kogel, een .38

Je leert de kogel kennen als hij nog in een doosje staat in het nachtkastje van een tandarts. Op een gegeven moment komt de kogel terecht in de cilinder van de Colt .38 snub noosed revolver die door de kogel Henry wordt genoemd. Met uitzondering van één passage zwijgt Henry. De revolver wisselt een aantal keren van eigenaar en vertelt zo het verhaal van mensen. Van schuld en boete, van dader en slachtoffer, van hoogmoed en liefde, van onschuld tot wreedheid. Dat is de kracht ook van het verhaal. Het gaat uiteindelijk niet om die kogel maar om de mensen in die verhalen. Geschoten wordt er ook, ook door de laatste eigenaar van de Colt, een Nederlandse schrijver op bezoek bij zijn Amerikaanse vertaler, maar komt dan eindelijk het schot voor de kogel?

Je gaat heel makkelijk mee met die pratende, luisterende, kijkende en zelfs ruikende kogel. Niet gekunsteld, heel knap geschreven!

Het licht aan het einde van de loop door Martin Michael Driessen, uitgeverij Van Oorschot, Amsterdam, 1 maart 2022. Omslag met kogelgat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s