Aarde eten

Toen ik de blurb las van het boek stond het me tegen. Toch heb ik het ingekocht. Een meisje dat visioenen krijgt over dode en vermiste mensen als ze aarde eet waar die mensen op hebben gelopen. Ik was er niet voor in de stemming.

Toch is het zover gekomen en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Het is een duister boek en deed denken aan Dode meisjes van Selva Amada. Niet voor niets, toen ik het boek uithad las ik in het nawoord dat Selva een van haar leraren was.

In de eerste persoon geschreven verhaalt een meisje en later jonge vrouw wat er gebeurde als ze aarde at. De eerst keer was na de dood van haar moeder, ze zag hoe haar vader haar moeder vermoordde. De tweede keer was het toen de lerares waar ze erg op gesteld was verdween. Ze zag waar haar lijk lag. Later volgen er meer visioenen, die een zware wissel op haar trekken. Ze droomt regelmatig over haar juf Ana en heeft hele gesprekken met haar. In een van die dromen neemt Ana haar mee naar de plek waar ze verkracht en vermoord is, door een halfopen deur ziet ze een hand met een mes die haar broer wil vermoorden. Haar broer is haar enige vanzelfsprekendheid. Ze wil die moord voorkomen. Maar kan dat wel?

Geweldig boek, een aanrader, zowel door de actualiteit als de taal en stijl!

Aarde eten door Dolores Reyes, oorspronkelijke titel Cometierra vertaald uit het (Argentijns) Spaans door Lisa Thunnisse, uitgegeven door Wereldbibliotheek, Amsterdam, april 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s