Het vuur redden

Guillermo Arriaga doet het weer: een monumentale roman schrijven met Mexico als hoofdpersoon op de achtergrond. Net als in zijn boek De Ontembare is er in het bijna negenhonderd pagina’s tellende Het vuur redden sprake van verschillende verhaallijnen en vertelinstanties waar uiteindelijk de samenhang in blijkt. Ook in dit boek is er weer veel geweld, nu binnen, tussen en met narco-bendes. Maar ook van een verrottende corruptie, van het walgelijk verschil tussen arm en rijk en de schoonheid van de dans. De hoofdpersonen zijn de getrouwde choreograaf, multimiljonair, danser, moeder en dansschoolhouder Marina Longines en de door zijn vader gedrilde in de gevangenis zittende moordenaar José Cuauhtemoc Huiztliic (JC). Tussen hen ontwikkelt zich een verzengende liefde, als JC bij een oproer uit de gevangenis weet te ontsnappen vluchten Marina en JC. Met retrospectieven en vooruitblikken krijg je een beeld van beide en begrijp je waarom het afloopt zoals het afloopt (geen spoiler)

Geweldig boek, spannend, ontroerend en heftig. Mooi om op vakantie mee te nemen!

Het vuur redden, Guillermo Arriaga, oorspronkelijke titel Salvar el fuego, vertaald uit het Spaans door Corine van den Broek, Annet van der Heijden, Christina Nikijuluw en Peter Valkenet, uitgegeven door Meridiaan, Amsterdam 26 april 2022

PS ik had het boek mee naar Parijs en om niet zo’n zwaar boek de hele dag mee te sjouwen deed ik iets wat ik nog nooit had gedaan, zie foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s