Paradais

Net als in Orkaanseizoen speelt dit verhaal zich af in Mexico. In dit geval een wereld van omheinde woonenclaves waar de rijken door een leger van armen worden bediend en verzorgd. Een wereld van geweld, armoede, misogynie, drugbendes en uitzichtloosheid. De zestienjarige Polo wordt door zijn moeder gedwongen het baantje van tuinman aan te nemen in Paradais, zo’n gesloten rijkeluis dorpje, tegen een hongerloon en belachelijk lange uren waar zijn baas hem toe dwingt. Bij toeval leert hij de vetzak Franco kennen die in de enclave logeert bij zijn grootouders. Iedere avond zuipen ze zich klem aan de oever van de rivier. De drank is betaald met geld dat Franco van zijn grootouders steelt. Franco bazelt onophoudelijk en steeds obsesiever over hoe hij naar bed zal gaan met de nieuwe aantrekkelijke buurvrouw. Als hij inziet dat dat niet gaat gebeuren beraamt hij een gevaarlijk plan waarin hij Polo meezuigt. De gevolgen zijn niet te overzien.

Met veel geweld krachtig neergezet verhaal dat zomaar gebeurd zou kunnen zijn, geweldig!

Paradais door Fernanda Melchior, oorspronkelijke titel Páradais, uit het Spaans vertaald door Lisa Thunissen, uitgegeven door Wereldbibliotheek, Amsterdam, 12 september 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s