Zeven lege huizen

In Zeven lege huizen staan evenzovele verhalen over mensen waar wat mee is in dat huis. Verstoorde relaties, een naderende dood, argwaan, ouder worden en vergeten. Soms vervreemdend, met verrassende wendingen, vaak heel geloofwaardig. Heel erg gezet ook in de Argentijnse realiteit van vaak de periferie van de grote stad.

In het langste verhaal, De galmende ademhaling, bereid Lola zich voor op de dood. Ze heeft een lijstje van wat ze voor die tijd allemaal moet doen. Ze moet de spullen die ze niet meer nodig heeft sorteren en in dozen doen. Met het verdwijnen van de spullen verdwijnt ook steeds meer haar controle over haar geest. Dan haat hij die voor haar moet zorgen onverwacht eerder dood en komt Lola in een schimmenrijk terecht. Je ziet het gebeuren.

Prachtige verhalen, zeer de moeite waard.

Zeven lege huizen door Samanta Schweblin, oorspronkelijke titel Siete casa vacías, vertaald door Eugenie Schoolderman en uitgegeven door Meridiaan Uitgevers, Amsterdam op 13 september 2022.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s