Elena weet

Het verhaal beslaat amper een dag, een dag waarin Elena gebukt onder Parkinson en afhankelijk van medicatie, op weg is naar Isabel om een schuld te innen. Je leert dat Elena’s dochter Rita, met wie ze altijd ruzie had en waar ze mee samenwoonde, zelfmoord heeft gepleegd. Alleen weet Elena zeker dat dat niet zo is en ze wil dat graag bewijzen en wil Isabel voor haar karretje spannen als aflossing voor een schuld van twintig jaar eerder. 
Rita heeft zich opgehangen in de klokkentoren van de parochiekerk en het onweerde op dat moment woedde er onweer. Rita kwam nooit in de buurt van torens en gebouwen met een bliksemafleider als het onweerde, ze was te bang voor de bliksem. Dus is ze vermoord. Niemand gelooft het verhaal van de moeder en vandaar de reis door de stad naar Isabel. Je komt steeds meer te weten over de relatie tussen moeder en dochter naarmate het verhaal zich verder ontwikkeld. Deze flashbacks werken geweldig.

Te veel details vertellen zou het verhaal dat verrassende wendingen heeft en een onverwacht einde geen goed doen.

Het is een aanrader, goed geschreven, je ziet de buitenwijken en voorsteden van Buenes Aires zoals ze zijn, de razende stad komt dichtbij als decor van de tocht van Elena. Aanrader!

Elena weet door Claudia Piñeiro, oorspronkelijke titel Elena sabe, uit het Spaans vertaald door Mariolein Sabarte Belacortu en uitgegeven door Meridiaan uitgevers te Amsterdam op 23 augustus 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s