De grote ronde

Terloops is een serie van vandaag 15 kleine boeken waarin een auteur een wandeling beschrijft die zij of hij heeft gemaakt of regelmatig maakt.  In juni verschijnen er weer twee delen. De naam van de serie is ontleend aan het eerste van de drie wandelboeken van Han Voskuil, Terloops. Het boek van Thomas Rosenboom is het derde in de serie en laat de lezer zijn dagelijkse wandeling meelopen vanuit het huis van Rosenboom tegenover het voormalige stadhuis en nu hotel The Grand, linksaf naar het, linksaf langs het IJ en linksaf over de Prinsengracht, langs de Amstel en Rokin weer terug naar de Oudezijds Voorburgwal. Een wandeling van ruim anderhalf uur waarin hem van alles opvalt, hij kan rusten op de steiger voor de Hermitage en zich kan ergeren aan de naaktlezer, een man in een klapstoel met enkel een korte broek die net doet of ie leest of genieten van een hond op de plecht van een passerende boot.

Buitengewoon amusant en aangenaam leesvoer, dat je ook weer dingen leert over je eigen stad. Met foto’s en een plattegrond van de wandeling (zoals bij alle boeken in de serie).

De grote ronde door Thomas Rosenboom, uitgegeven door Van Oorschot te Amsterdam, op 16 juli 2020

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s