The paper menagerie

In dit verhaal van een jongen die opgroeit in Connecticut als zoon van een Chinese moeder en een Amerikaanse vader komen veel aspecten samen. Jong speelt hij met de origami dieren die zijn moeder voor hem maakt en tot leven blaast. In het verhaal zitten alle emoties van het opgroeien als kind van een immigrant, het je aanpassen aan de maatschappij, moederliefde, eenzaamheid, verwerping, verlangen, het thuis willen zijn en onbegrip. Het leven van de moeder is hartverscheurend en haar levensverhaal dat ze haar zoon nalaat is zo ontroerend dat ik het niet drooghield. 

Liefde in een gezin, een familie, is niet vanzelfsprekend maar breekbaar. Je kunt je kind ook verliezen als dat je verwerpt.

The paper menagerie door Ken Liu, voor het eerst gepubliceerd in ‘The magazine of fantasy and science fiction’ te Hoboken in 2011 en nu verkrijgbaar als een van de veertien verhalen in de bundel met dezelfde titel

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s