De groef

Terloops is de titel van een van de drie wandelboeken van Han Voskuil en de naamgever van de serie die Van Oorschot uitbrengt met kleine boekjes over wandelingen. Wandelingen die schrijvers maken. Eerder besprak ik al Bergje van Bregje Hofstede, nu is De groef van Maartje Wortel aan de beurt. Maartje wandelt al sinds 2016 regelmatig onregelmatig rondjes in en om het Oosterpark met Niña Weijers. Het initiatief komt van Niña, het praten van Maartje.

Maartje is er slecht aan toe, haar relatie is geëindigd en daar lijdt ze vreselijk onder. Niña vindt dat ze eruitziet als een lijk en dat ze daar wat aan moet doen. Aan de wandelingen samen komt een eind als de zwangere Niña naar Almere verhuisd.

Maartje krijgt na een niersteenaanval waarbij ze de stenen uitplast weer blik op de weg terug, op zin in het leven.

Ook weer een erg leuk, en ondanks de ellende, goed geschreven verhaal.

De groef, door Maartje wortel, uitgegeven door Van Oorschot, te Amsterdam, april 2021

PS die relatie van Maartje was Georgina Verbaan, de vader van de inmiddels geboren baby van Niña is Arnon Grunberg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s